MAKEOVER namještaja sa Annie Sloan Chalk Paint® bojama – Zagreb

75.00 (565.09 kn)

MJESTO: De Colores Studio, PAVILJON 12, Interijer Centar, Velesajam, Zagreb

VRIJEME: Javite nam se za dostupne termine na broj 099/596 5779

Certificirana radionica obnove i recikliranja starog namještaja ili prenamjene novog, osmišljena je za one koji kod kuće imaju komad kojem treba osvježenje. Na 4-satnoj radionici polaznici će naučiti kako pripremiti namještaj za bojanje, te zašto su upravo Annie Sloan Chalk Paint® boje pravi izbor za davanje nove vrijednosti i osobnosti namještaju ili prostoru u kojem se boravi, na zdrav, brz i održiv način.

Na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

Opis

plan i program:

 • Kratki uvod o De Colores Studiu i o Annie Sloan Chalk Paint® bojama
 • Priprema starog komada namještaja kojeg polaznici donose sami (važno je da se radi o manjim dimenzijama namještaja, poput stolice, ormarića, stolića ili manjih komoda te da nisu u jako lošem stanju, tj. da im nije potrebna zahtjevnija restauracija)
 • Demonstracija osnovnih tehnika (tehnika bojanja; zaštite prozirnim voskom i stvaranja „vintage“ patine; tehnika bojanja dva sloja boje – boja preko boje, brušenja i otkrivanja donjeg sloja boje i zaštite prozirnim voskom; tehnika bojanja i šabloniziranja i zaštite prozirnim voskom)
 • Primjena boje na svom komadu namještaja.

što ćete naučiti nakon ove radionice:

 • pripremiti boju i površine za bojanje, obojati komad namještaja sa Annie Sloan Chalk Paint® bojom, dodati mu „vintage“ patinu, produbiti, potamniti boju sa crnim voskom ili posvjetliti boju sa bijelim voskom – naučiti kad i gdje se to primjenjuje i na koji način;
 • kako obojati komad namještaja u dvije ili više boja i otkriti slojeve boja i na taj način kreirati vlastiti stil i komad originalnog namještaja;
 • kako čisto i pravilno i bez muke primijeniti šablonu na bilo koji komad namještaja od plastike, drveta, zidnih i podnih pločica, parketa itd.
 • kako obojati i obnoviti svoje ormare, stolove, stolice, komode, kuhinjske fronte, zidne i podne pločice, vrata, stolariju, zidove i radijatore.
  sve mogućnosti primjene prozirnog voska da bi se ostvario mat izgled ili visoki sjaj te mogućnosti ostalih dekorativnih voskova.
 • kako dobiti svilen i mekan završni dodir i riješiti se tragova kista ili četke.

što treba donijeti na radionicu:

Sav potreban materijal za rad je uključen, a polaznici trebaju donijeti svoj komad namještaja kojeg žele obnoviti. Potrebno je pobrinuti se da to bude namještaj koji je “zdrav”:

 • koji nije bio u vlažnom području
 • koji nema crvotočinu (bez sitnih rupica) i nametnike
 • koji nema oštećenja i rupa koje treba zapuniti
 • koji nije strgan ili koji je funkcionalan

Komad namještaja koji nije “zdrav” traži zahtjevniju, dugotrajniju pripremu i restauraciju kojeg se na ovoj radionici ne može preurediti, radi ograničenog vremena od 4 h. Moguće je donijeti komad namještaja od bilo kojeg materijala – drvo, iverica ili medijapan, bojan ili presvučen sa umjetnim materijalima ili bilo koji komad koji je već prebojan ili lakiran sa drugim bojama, premazima i sl., ali važno je da je ta boja suha i da je prošlo njeno vrijeme stvrdnjavanja (cca. 20 dana).

Komad namještaja može biti: stolica, mali ladičar, mali ormarić, mali stolić, mala klupica, dječija stolica, okvir za sliku – sve do dimenzija: širina: do 50 cm x visina: do 50 cm x dubina: 50 cm (za slučaj stolice podrazumjeva se veća visina naslona).
Ako niste u mogućnosti donijeti komad namještaja osigurati ćemo vam ga mi, samo je potrebno javiti najkasnije 7 dana prije početka radionice na email: info@decoloresstudio.com. Nadoplata je u tom slučaju 100 kn.
Prilikom rezervacije mjesta, pošaljite i fotografiju namještaja kojeg donosite, na: info@decoloresstudio.com.
Ako imate dodatnih pitanja šaljite ih na navedenu e-mail adresu.
Veselimo se i vidimo se!
De Colores Studio

Dodatne informacije

TERMINI:

Subota, 27.01.2024. 9:00 – 13:00 h, Subota, 17.02.2024. 9:00 – 13:00 h