Saltwash® proizvodi

Saltwash® prah je proizvod osmišljen kako bi se stvorio jedinstven istrošen izgled pod utjecajem vremenskih prilika i uvjeta, slojevit izgled natopljen suncem i slanim zrakom u samo tri brza koraka. Saltwash® prah napravljen je od prave morske soli pa ćete primijetiti da se brzo suši i ima odlično prianjanje.


Može se umiješati u bilo koju vrstu boje (lateks, akril, Annie Sloan Chalk Paint® boju ili
Milk Paint), ili završnu obradu i uvijek se koristi kao osnovni premaz.
Kada se pomiješa do željene konzistencije, Saltwash® se može nanijeti na gotovo svaku površinu koju želite obojati. Izvorno namijenjen namještaju, Saltwash® također može dati jedinstven izgled zidovima, podovima, metalu, staklu, tkanini, pa čak i plastici.


Saltwash® prah je proizvod bez HOS-a (VOC-a) i svi sastojci se smatraju sigurnima u normalnom radnom okruženju. U Saltwash-u® vrlo su svjesni sigurnosti, stoga preporučujemo da uvijek poduzmete odgovarajuće sigurnosne mjere. Zbog finog sastava Saltwash® praha, predlažemo nošenje odgovarajuće zaštite za disanje i oči prilikom miješanja i brušenja. Saltwash® se proizvodi u SAD-u.

SALTWASH SAVJETI

UBRZATI VRIJEME SUŠENJA
Vremenski uvjeti, kao što su prevruće, prehladno, vlažno ili kišno, čine kao da danima čekate da biste mogli prijeći na sljedeći korak sa Saltwash-om. U vlažnijim uvjetima, korisno je nanijeti tanko svoj prvi Saltwash® sloj na površinu, ali planirajte nanijeti i drugi sloj Saltwash-a®. Iako će jedan tanak sloj Saltwash-a pomoći vašem projektu da se brže osuši, možda ćete poželjeti više u smislu slojevitog i teksturiranog izgleda, pa će ovaj drugi sloj vaše Saltwash mješavine to popraviti! Veličina vašeg projekta također može utjecati na vrijeme sušenja.
Veći predmeti će naravno trajati dulje, pa je najbolje raditi u sekcijama. Saltwash dio od 50 cm x 50 cm i nastavite dalje u područjima ove veličine između koraka nanošenja Saltwash mješavine i koraka zaglađivanja. Vidjet ćete da ćete imati ravnomjerniji sloj izgleda ispranog od soli i nećete biti zatečeni previše osušenim dijelom. Najbolja stvar kod Saltwash®-a je što ga stvarno ne možete zabrljati, stoga se zabavite, a za sve daljnje upite slobodno nas kontaktirajte.
BRUŠENJE JE KLJUČNO!
Vrlo važan savjet je korak brušenja. Brušenje je “ta-da” trenutak kada se otkrivaju svi nevjerojatni Saltwash® slojevi pa je ovo zaista važan korak. Da biste stvarno stvorili autentičan izgled, želite razmišljati “kako bi se ovaj komad ili površina prirodno trošila tijekom vremena” i možda posvetite malo više pažnje brušenju na ovom području.
Na primjer, na vrhu komode uz prednji rub možete zamisliti da će se s vremenom više istrošiti od mogućih dodira sa rukama ili predmeta koji habaju, trljaju po njoj i na taj način je troše. Isto bi se moglo zamisliti oko kvaka na vratima, potezanja ladica ili uglova komada, gdje bi se tijekom godina dobilo puno prirodnog trošenja i habanja zbog povlačenja i mogućeg udaranja.

PRILIKOM MJEŠANJA…

Pomiješajte Saltwash® prah sa bojom u približnom omjeru 1:1, ovisno o boji koju odaberete. U nastavku pogledajte sliku za miješanje omjera. Za najbolje rezultate prvo ulijte boju u posudu za miješanje i postupno dodajte svoj Saltwash® prah dok ne dobije konzistenciju poput “glazure”. Predlažemo da počnete miješati s manjim količinama boje, 16-oz je izvrsna početna točka i promiješati svoju Saltwash® smjesu svake 2-4 mjerice.

KOD NANOŠENJA VAŠE SALTWASH® MJEŠAVINE …

Ako ste početnici, preporučamo nanošenje mješavine Saltwash-a® tanke do srednje debljine. Kako budete napredniji i kako se upoznajete sa Saltwash® prahom, pronaći ćete svoju idealnu primjenu i konzistenciju.

PRILIKOM BRUŠENJA…
Sada zabavni dio, brušenje Saltwash® sloja. Vrijeme je da otkrijete sve svoje nevjerojatne slojeve Saltwash® premaza. Preporučamo električnu brusilicu, posebno za veće komade, ali ručno brušenje će biti dovoljno sve. Obično brusni papir (100 gradijenta) najbolje funkcionira za izlaganje prave količine vašeg Saltwash® osnovnog sloja.
PODIGNITE VAŠ PROJEKT I STARI IZGLED NA SLJEDEĆU RAZINU…
Nakon brušenja slojeva Saltwash® premaza i ako želite stvoriti ostarjelu patinu s samo malo više autentičnosti, pokušajte nanijeti tamnu mrlju sa tamnim Annie Sloan Chalk Paint voskom na svoj komad. Prije toga nanesite prozirni Annie Sloan Chalk Paint vosak, kako bi mogli jednostavno obrisati neželjeni tamni vosak na vašem komadu a i dopuštajući tamnom vosku da se taloži u pukotinama vaših Saltwash® slojeva praha. Obrišite višak voska čistom mekom krpom koja ne ostavlja dlačice (stara plahta ili microfiber krpa).

SALTWASH VIDEO LINKOVI I DRUŠTVENE MREŽE