PSIHODELIČNI ORMARIĆ U ANNIE SLOAN CHALK PAINT™ CAPRI PINK

Annie je nabavila ovaj neobičan komad namještaja dok je putovala Indijom. Htjela ga je obojati svojom Chalk Paint™ Capri Pink bojom, u stilu koji poštuje njegove tradicionalne korijene.
Velik dio Anniena rada i izbora boja pod jakim je utjecajem teorije boja; osobito umijeće korištenja suprotnosti boja kako bi se maksimizirale obrnute kvalitete svake nijanse. Ovdje je oštra, dinamična i odvažna boja Capri Pink Chalk Paint™ boja u kontrastu sa svojom suprotnošću; kompleksna, zemljana, umirujuća Olive boja. Rezultirajući sukob boja je uzbudljiv i donosi raspoloženiju stranu Capri Pink boje.

Chalk Paint™ Honfleur boja, bogatoj čokoladno smeđoj, dodatno učvršćuje paletu. Ističe reflektirajuća svojstva tamno ljubičaste boje Rodmell. Annie je koristila mješavine boja kako bi stvorila prizemnije, jače tonirane nijanse. Zatim, Barcelona Orange, Arles i Emperor’s Silk (koje su sve po tonu bliske Capri Pink) daju bljeskove živosti. Emperor’s Silk jedina je primarna boja koju je Annie koristila na ormariću. Sekundarna paleta bogata bojama dobro funkcionira na ovom indijskom komadu jer je djelomično inspirirana psihodeličnim i “paisley” tkaninama koje dolaze iz Indije 1960-ih i 1970-ih. Razmislite o uzorcima tapeta iz 1960-ih i 1970-ih – uglavnom sa bogato prigušenim tonovima kao što su smeđe, senf i avokado, poredani sa jarko ružičastim ili jarko narančastim.
Nakon što je obojana, Annie je nakon nekoliko dana nanijela prozirni Chalk Paint™ vosak kako bi bila sigurna da je zadovoljna bojama koje je koristila. Na komadu poput ovog gdje je dobro uravnotežena primjena boje ključna, može biti korisno vratiti se svom poslu dan nakon slikanja kako biste procijenili koliko dobro nijanse funkcioniraju jedna s drugom. Nakon razmišljanja možete zaključiti da biste više voljeli da svjetla budu razmaknuta ili da želite manje prigušene tonove na jednom području. Uz bilo koji vrlo zahtjevan slikarski projekt, može biti od velike pomoći da se odmaknete od djela. Dakle, korak unatrag i gledajte ga izdaleka dok slikate. Pogledajte rad u različitim svjetlima. Dopustite si vremena da savršeno završite složene projekte.

Nakon što je Annie bila potpuno zadovoljna svojim postavljanjem boje i završila s prilagodbama, nanijela je  Chalk Paint™ prozirni vosak koristeći krpu koja ne ostavlja dlačice da zaštiti svoj rad. Bravo!