MAKEOVER namještaja sa Annie Sloan Chalk Paint® bojama – privatna radionica

VRIJEME: Javite nam se za dostupne termine na broj 099/596 5779

MJESTO: De Colores Studio, PAVILJON 12, Interijer Centar, Velesajam, Zagreb

Certificirana radionica obnove i recikliranja starog namještaja ili prenamjene novog, osmišljena je za one koji kod kuće imaju komad kojem treba osvježenje. Na poludnevnoj radionici polaznici će naučiti kako pripremiti namještaj za bojanje, te zašto su upravo Annie Sloan Chalk Paint® boje pravi izbor za davanje nove vrijednosti i osobnosti namještaju ili prostoru u kojem se boravi, na zdrav, brz i održiv način.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Opis

plan i program:

 • Kratki uvod o De Colores Studiu i o Annie Sloan Chalk Paint® bojama
 • Priprema starog komada namještaja kojeg polaznici donose sami (važno je da se radi o manjim dimenzijama namještaja, poput stolice, ormarića, stolića ili manjih komoda te da nisu u jako lošem stanju, tj. da im nije potrebna zahtjevnija restauracija)
 • Demonstracija osnovnih tehnika (tehnika bojanja; zaštite prozirnim voskom i stvaranja „vintage“ patine; tehnika bojanja dva sloja boje – boja preko boje, brušenja i otkrivanja donjeg sloja boje i zaštite prozirnim voskom; tehnika bojanja i šabloniziranja i zaštite prozirnim voskom)
 • Primjena boje na svom komadu namještaja.

što ćete naučiti nakon ove radionice:

 • pripremiti boju i površine za bojanje, obojati komad namještaja sa Annie Sloan Chalk Paint® bojom, dodati mu „vintage“ patinu, produbiti, potamniti boju sa crnim voskom ili posvjetliti boju sa bijelim voskom – naučiti kad i gdje se to primjenjuje i na koji način;
 • kako obojati komad namještaja u dvije ili više boja i otkriti slojeve boja i na taj način kreirati vlastiti stil i komad originalnog namještaja;
 • kako čisto i pravilno i bez muke primijeniti šablonu na bilo koji komad namještaja od plastike, drveta, zidnih i podnih pločica, parketa itd.
 • kako obojati i obnoviti svoje ormare, stolove, stolice, komode, kuhinjske fronte, zidne i podne pločice, vrata, stolariju, zidove i radijatore.
  sve mogućnosti primjene prozirnog voska da bi se ostvario mat izgled ili visoki sjaj te mogućnosti ostalih dekorativnih voskova.
 • kako dobiti svilen i mekan završni dodir i riješiti se tragova kista ili četke.

što treba donijeti na radionicu:

Sav potreban materijal za rad je uključen, a polaznici trebaju donijeti svoj komad namještaja kojeg žele obnoviti. Potrebno je pobrinuti se da to bude namještaj koji je “zdrav”:

 • koji nije bio u vlažnom području
 • koji nema crvotočinu (bez sitnih rupica) i nametnike
 • koji nema oštećenja i rupa koje treba zapuniti
 • koji nije strgan ili koji je funkcionalan

Komad namještaja koji nije “zdrav” traži zahtjevniju, dugotrajniju pripremu i restauraciju kojeg se na ovoj radionici ne može preurediti, radi ograničenog vremena od 4 h. Moguće je donijeti komad namještaja od bilo kojeg materijala – drvo, iverica ili medijapan, bojan ili presvučen sa umjetnim materijalima ili bilo koji komad koji je već prebojan ili lakiran sa drugim bojama, premazima i sl., ali važno je da je ta boja suha i da je prošlo njeno vrijeme stvrdnjavanja (cca. 20 dana).

Komad namještaja može biti: stolica, mali ladičar, mali ormarić, mali stolić, mala klupica, dječija stolica, okvir za sliku – sve do dimenzija: širina: do 50 cm x visina: do 50 cm x dubina: 50 cm (za slučaj stolice podrazumjeva se veća visina naslona).
Ako niste u mogućnosti donijeti komad namještaja osigurati ćemo vam ga mi, samo je potrebno javiti najkasnije 7 dana prije početka radionice na email: info@decoloresstudio.com. Nadoplata je u tom slučaju 100 kn.
Prilikom rezervacije mjesta, pošaljite i fotografiju namještaja kojeg donosite, na: info@decoloresstudio.com.
Ako imate dodatnih pitanja šaljite ih na navedenu e-mail adresu.
Veselimo se i vidimo se!
De Colores Studio